T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI
WEB SİTESİ GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI
T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından işletilen www.icisleri.gov.tr web sitesini ziyaret edenlerin kişisel verilerini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca işlemekte ve gizliliğini korumaktayız. Bu Web Sitesi Gizlilik ve Çerez Politikası ile ziyaretçilerin kişisel verilerinin işlenmesi, çerez politikası ve internet sitesi gizlilik ilkeleri belirlenmektedir.
Çerezler (cookies), küçük bilgileri saklayan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından, tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanır. İnternet sitesi tarayıcınıza yüklendiğinde, çerezler cihazınızda saklanır. Çerezler, internet sitesinin düzgün çalışmasını, daha güvenli hale getirilmesini, daha iyi kullanıcı deneyimi sunmasını sağlar. Oturum ve yerel depolama alanları da çerezlerle aynı amaç için kullanılır. İnternet sitemizde çerez bulunmamakta, oturum ve yerel depolama alanları çalışmaktadır.
Web sitemizin ziyaretçiler tarafından en verimli şekilde faydalanılması için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler tercih edilmemesi halinde tarayıcı ayarlarından silinebilir ya da engellenebilir. Ancak bu web sitemizin performansını olumsuz etkileyebilir. Ziyaretçi tarayıcıdan çerez ayarlarını değiştirmediği sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiği varsayılır.
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanan amaçlarla T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun’un 5. ve 6. maddelerine uygun olarak işlenmektedir:
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında aktarılabilmektedir.
Çerezler, ziyaret edilen internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihaza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Web sitemiz ziyaret edildiğinde, kişisel verilerin saklanması için herhangi bir çerez kullanılmamaktadır.
Web sitemiz birinci ve üçüncü taraf çerezleri kullanır. Birinci taraf çerezleri çoğunlukla web sitesinin doğru şekilde çalışması için gereklidir, kişisel verilerinizi tutmazlar. Üçüncü taraf çerezleri, web sitemizin performansını, etkileşimini, güvenliğini, reklamları ve sonucunda daha iyi bir hizmet sunmak için kullanılır. Kullanıcı deneyimi ve web sitemizle gelecekteki etkileşimleri hızlandırmaya yardımcı olur. Bu kapsamda çerezler;
İşlevsel: Bunlar, web sitemizdeki bazı önemli olmayan işlevlere yardımcı olan çerezlerdir. Bu işlevler arasında videolar gibi içerik yerleştirme veya web sitesindeki içerikleri sosyal medya platformlarında paylaşma yer alır.
Oturum Çerezleri (Session Cookies) |
Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin web sitemizi ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Amacı ziyaretiniz süresince İnternet Sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır. (ASP.NET_SessionId) |
Web sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:
Farklı tarayıcılar web siteleri tarafından kullanılan çerezleri engellemek ve silmek için farklı yöntemler sunar. Çerezleri engellemek / silmek için tarayıcı ayarları değiştirilmelidir. Tanımlama bilgilerinin nasıl yönetileceği ve silineceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.allaboutcookies.org adresini ziyaret edilebilir. Ziyaretçi, tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkânına sahiptir.
Kanunun “ilgili kişinin haklarını düzenleyen” 11. maddesi kapsamındaki talepleri, Politika’da düzenlendiği şekilde, ayrıntısını Başvuru Formunu’nu Bakanlığımıza ileterek yapabilir. Talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvuruları ücretsiz olarak sonuçlandırılır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre ücret talep edilebilir.
-Yerli ve milli buğdayın Aksaray’da ekiminin yaygınlaştırılması hedefleniyor
-Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu: “Topraklarımızda alternatif ürünler denemeliyiz”
-Aksaray’da deneme üretimi yapılan ekmeklik buğdayın hasadı düzenlenen tarla gününde gerçekleştirildi.
Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğünce (TAGEM) yürütülen ‘Yerli ve Milli Tohumlarımızın Ulaşmadığı Çiftçi Kalmasın’ programı kapsamında ‘Halis’ adı verilen ekmeklik buğdayın deneme üretimi hasat edildi.
Aksaray merkeze bağlı Gökçe köyünde Mustafa Uz adlı çiftçiye ait 6 dekar alanda deneme ekimi yapılan buğdayın hasat töreninde konuşan Vali Aydoğdu; ‘Halis’ ekmeklik buğdayın Aksaray iklim şartlarına uygun rekoltesi yüksek ve tüm standartlarda ekmek olmaya uygun bir özellik taşıdığını söyledi.
Yerli ve milli buğdayın yeni ekim sezonunda Aksaray’da ekimi için çiftçilerin teşvik edileceğini ifade eden Vali Aydoğdu; “Un verimi, rekolte değeri ile yerli buğday çeşidi olan ‘Halis’ ekmeklik buğdayın deneme ekimi Tarım müdürlüğümüz kontrolünde yapıldı. Dekar başına normal şartlarda 300-400 kg alınırken yeni ürün çeşidi olan ‘Halis’ buğday da bu 1.200 kg’a ulaşıyor. Bunu Aksaray’da yaygınlaştıracağız. Yüzde yüz yerli ve milli yeni buğday çeşidimiz hayırlı uğurlu olsun”dedi.
-Alternatif ürünler denemeliyiz
Milli ve yerli olarak ekimi yapılan halis buğdayın hasadını hep birlikte yaptıklarını anlatan Vali Aydoğdu; konuşmasında zamanın hızlı aktığını bu nedenle zamanın ruhuna göre hareket edilmesinin büyük önem taşıdığın söyledi.
Vali Aydoğdu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Burada şunu görmemiz gerekiyor. Dünya değişiyor, sistemler değişiyor. Bizim bürokrasi olarak, kurumlar olarak, esnek hareket etmemiz gerekiyor. Geçmiş beş yıl içerisinde popüler olan on meslekten altısı şimdi artık yok. Bu ne anlama geliyor? Artık biz de topraklarımızda alternatif ürünler denemeliyiz. Bizimde içinde bulunduğumuz Konya Ovası çok ciddi anlamda su krizi ile karşı karşı. O zaman en az su alan ürünlerden en çok nasıl verim alabiliriz bunun da yollarını birlikte araştırmalıyız”
Tarım ve Orman İl Müdürü Bülent Saklav ise yaptığı konuşmasında; Aksaray’da 2022 yılı hububat hasat döneminin devam ettiğini 2021 yılı verilerine göre 2022 hasat döneminde arpa, buğday ve çavdarda yüzde 15’lik verim artışı olduğunu söyledi. Deneme üretimi yapılan yerli ekmeklik buğdayın un sanayinin kaliteli ekmeklik buğday ihtiyacını karşılayacak önemli bir yerli buğday çeşidi olduğunu kaydeden Saklav; yüksek rekoltesi ile ‘halis’ yerli buğdayın Aksaray da sulu arazilerde tüm çiftçiler tarafından ekilebilecek bir ürün olacağını söyledi.
Konuşmaların ardından üretici Mustafa Uz’a ait 6 dekar alanda deneme ekimi yapılan ‘Halis’ ekmeklik buğdayın hasatı gerçekleştirildi.
Hasat için düzenlenen tarla günü programına Belediye Başkan Vekili Yakup Kadri Perek, İl Jandarma Komutanı Albay Hacı Ali Büber, Tarım ve Ormal İl Müdürü Bülent Saklav, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, birim müdürleri, protokol mensupları ile çiftçiler katıldı.